| Pressemeddelelse

Europas tre længste badebroer med et twist opsættes i Danmark

Udlandsdansker sponsorerer badebroer til Østjylland, Sydfyn og Nordsjælland. Sponsoratet kom i stand, da Pro-Bro blev kontaktet af en foreløbig anonym sponsor, der ønskede at sætte sit præg på de danske kyster, som vedkommende er stærkt knyttet til. Sponsoren er parat med et trecifret millionbeløb til at forskønne tre nøje udvalgte kommuner.

Efter en lang karriere indenfor shipping flytter udlandsdanskeren fra USA til Danmark sidst i april. Den anonyme sponsor er udover at være milliardær også vinterbader og en ivrig cyklist. Begge interesser integreres med et twist, der ikke er set før, i de tre badebroer. Broerne bliver nemlig kombinerede cykel- og badebroer, og hver bro måler 7 km. i længden. Tilsammen bliver cykel- og badebroerne 3 km. længere end Storebæltsbroen på 18 km. Broerne bliver ikke bare Danmarks, men Europas længste cykel- og badebroer.

Cykel- og badebroerne er opbygget efter Pro-Bros standarder, hvilket betyder, broerne er vedligeholdelsesfrie og udført i saltvandsbestandig aluminium. Broerne er opdelt i to baner. I den ene bane anlægges der afskærmede cykelstier, og den anden bane indrettes som en traditionel badebro. Skitser af projektet og de endelige placeringer af broerne hemmeligholdes, indtil de pågældende kommuner har givet godkendelse til opførelsen af de nye cykel- og badebroer. Herefter offentliggøre Pro-Bro skitserne, og den anonyme sponsor vil i den forbindelse løfte sløret for sin identitet og fortælle om sine tanker bag sponsoratet på et pressemøde, der forventes afholdt i løbet af juli.

Udover at skabe glæde blandt badegæster og cyklister i Danmark forventes det, at udenlandske turister fra cykelglade nationer såsom Holland også ønsker at prøve kræfter med de nye cykelbroer. En række rejseselskaber i Holland har allerede modtaget de første forespørgsler på cykelrejser til Danmark.

Pro-Bro, der leverer og opsætter bade-og bådebroer, glæder sig til projektet. Firmaet, med base i Odder, påbegynder opsætningen af cykel- og badebroerne i starten af næste år. Målet er, broerne står klar til sommeren 2017. Det er uden sammenligning den største entreprise i Pro-Bros historie, og ifølge medejer, Rune Lund, involveres ikke mindre end 900 personer i form af underleverandører og anden arbejdskraft, inden cykel- og badebroerne står færdige.

Valget faldt på Pro-Bro, da den anonyme sponsor gennem sit netværk stiftede bekendtskab med Sponsor-Bro, der er et koncept udviklet af Pro-Bro. Konceptet giver virksomheder mulighed for at sponsorere en del af en badebro til fx campingpladser, foreninger eller kommuner. 

Kontakt Pro-Bros presseansvarlige, Christian Petersen, på 42 70 90 19 for yderligere information.